Over mij

Ik ben Fokelien Tamminga, psycholoog en energetisch coach. Lange tijd leefde ik het leven zoals ik dacht dat dit hoorde, waarbij ik veel in mijn hoofd leefde en op de automatische piloot. Afgekoppeld van mijn gevoel en lichaam. Hierdoor ontwikkelde ik verschillende klachten. Het moment in mijn leven kwam dat iemand mij kennis liet maken met healing, energie en hoogsensitiviteit. Hierdoor ging ik voor het eerst eerlijk kijken naar mijn eigen, vaak diep weggestopte, gevoelens, patronen, overtuigingen en conditioneringen. Ook leerde ik mijn gevoeligheid begrijpen en omarmen. Dit bracht vele diepgaande processen op gang, waardoor ik uiteindelijk dichter bij mezelf kwam en mij lichter voelde. Ik ontwikkelde zelfliefde, zelfcompassie én kreeg meer levensenergie. De verbinding met mijn gevoel en lichaam werd sterker. De verbinding met mezelf vond ik weer terug. Ik begreep het leven met alle lichte en donkere kanten beter en mijn vertrouwen in het leven groeide. Er ontstond een rust. Ik besefte mij weer dat wij niet onze pijn, conditioneringen en gedragspatronen zijn en dat er zoveel meer mogelijk is in deze wereld dan wij met ons hoofd kunnen vatten. Ik gun het ieder ander om deze verbinding met zichzelf terug te vinden en zijn pijn te leren aankijken.

Ik geloof dat het mijn kracht is om de diep weggestopte gevoelens en pijn van mensen te zien. Door mijn scherpe blik, sensitiviteit en sterke intuïtie neem ik dit waar en kan ik iemand hier op een vertrouwde en rustige manier bewust van maken. Ik help mensen graag door hun pijn heen te begeleiden. Ook zijn vele gevoelens mij bekend, waardoor ik weet waar iemand door heen gaat. Dit voelt de ander ook; vaak krijg ik terug van anderen dat zij zich erg vertrouwd bij mij voelen. Door deze gevoelens, conditioneringen en overtuigingen te leren aankijken en doorvoelen ontstaat er weer ruimte voor meer liefde en licht. Dit is niet altijd een gemakkelijk proces, maar vaak ontzettend bevrijdend en verlichtend.

Bacheloropleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen 
Masteropleiding klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen
Healingopleiding tot energetisch coach bij Levensschool Eigen Wijze 
Daarnaast is Fokelien in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD NIP)

Sinds november 2021 is Fokelien gerechtigd de titel PSYCHOLOOG NIP te voeren. Zij is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

 


Sinds januari 2023 is Fokelien aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT).